الماسي| سهل موووت و طعمه بشهي/مجموعة وصفات https://c.top4top.net/p_7204px770.png http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif https://f.top4top.net/p_7201ysf83.png http://a.top4top.net/p_281wijv4.gif راقبت ما تصنعيه بصمت و احببته ق1 نوتي :ساحر: ان شاء الله في هذا الموضوع رح أنشر الكم مجموعة من الوصفات سهلة و صحية خفيفة و شهية بتمنى منكم متابعة الوصفات و تجريبها هه6هه6 https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png خبز الزبيب و القرفة http://1.bp.blogspot.com/_asmWSF5Mt3...0/IMG_6739.JPG مناسب للإفطار و العشاء و الطعم لذيذ https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png للتزين ربع كوب سكر + قرفة 3و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 حليب كامل الدسم 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة كوب عين جمل مجروش خشن https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و الحليب الكامل الدسم مع التقليب و اعجنىلغاية لما تتجانس العجينة استمري لغاية لما تصير مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم مع بعض حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعة و نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين نضع على النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة التزين و نحتفظ ب معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس اتركيها تخمرمرة اخرى لمدة ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة http://2.bp.blogspot.com/_asmWSF5Mt3...0/IMG_6744.JPG https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png (:3 لا حد يرد (:3 https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png ستيكى بانز او السينابون http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-lg.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png العجينة 1/4 كوب ماء دافىء 1 ملعقة ك خميرة فورية 1/3 كوب سكر 3/4 كوب حليب 4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب 3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين 1 بشر برتقالة 1 1/4 ملعقة صغيرة ملح 4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل الحشوة 1/2 كوب سكر بنى 1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة التزين 4 معالق صغيرة عسل 3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة 1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png العجينة اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و اتركيها تتتفاعل 5 دقائق اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى لما يختلطوا كويس اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى العجينة رح تطلع ملزقة شوية خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها وتريكها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق وخليها ترتاح 20 دقيقة http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-1.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-2.jpg الحشوة اخلطى الزبدة السايحة مع القرفة مع السكر البنى افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول و قطعيها ترنشات كما بالصورة http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-3.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-4.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-5.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-6.jpg اعملى مقدار التزين سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار صبى المزيج فى صينية خبز السينابون و اللى مدهونة جيدا بالزبدة وزعيه على الصينية و رشى عليه العين جمل المقطع http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-7.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-8.jpg كما بالصور رصى الترنشات العجينة فى الصينية وخليهم متلاصقين ببعض غطيهم بالسوليفان منيح وخليهم طول الليل فى التلاجة تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة سخنى الفرن و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-9.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-10.jpg لا حد يرد https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png بسكوت زبدة الفول السودانى http://www.elise.com/recipes/photos/...cookie-web.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png المكونات
https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى امزجى المكونات الجافة مع بعض و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر كورى العجينة و لفيها بالسوليفان جيدا و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل http://www.elise.com/recipes/photos/...r-cookie-2.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/...r-cookie-3.jpg سخنى الفرن كورى العجينة كور صغيرة و افردى ورقة زبدة فى صينية حطى الكور على مسافات و شكليهم بالشوكة كما بالصور اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة لغاية ما تتحمر و تستوي الكمية تكفى 24 قطعة تقريبا https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png لا حد يرد https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png احدى الوصفات الأسترالية الشهيرة http://2.bp.blogspot.com/_5hlzgDrDL8...008_12_102.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png ¼ كوب دقيق معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر ¾ كوب سكر بنى 2 معلقة صغيرة نسكافيه او 2 ملعقة صغيرة قهوة 3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة 3 معالق مائدة كريمة لبانى 2 بيضة 100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة) لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية مايصبح خليط متجانس صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق لمدة 35-40 دقيقة و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب و زينيها باللوز واتركيها ترتاح و تبرد http://1.bp.blogspot.com/_5hlzgDrDL8...2008_12_11.jpg https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.pnghttps://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
الساعة الآن 03:33 PM. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
شات الشلة
Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
جميع الحقوق محفوظة لعيون العرب
2003 - 2011