عيون العرب - ملتقى العالم العربي

عيون العرب - ملتقى العالم العربي (https://www.3rbseyes.com/)
-   أطباق شهية (https://www.3rbseyes.com/forum39/)
-   -   الماسي| سهل موووت و طعمه بشهي/مجموعة وصفات (https://www.3rbseyes.com/t559344.html)

jehan1970 03-03-2018 08:44 AM

الماسي| سهل موووت و طعمه بشهي/مجموعة وصفات
 
https://c.top4top.net/p_7204px770.png

http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif




https://f.top4top.net/p_7201ysf83.png



http://a.top4top.net/p_281wijv4.gif
راقبت ما تصنعيه بصمت و احببته ق1
نوتي :ساحر:
ان شاء الله في هذا الموضوع

رح أنشر الكم مجموعة من الوصفات
سهلة و صحية
خفيفة و شهية
بتمنى منكم متابعة الوصفات
و تجريبها
هه6هه6


https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png


خبز الزبيب و القرفة

http://1.bp.blogspot.com/_asmWSF5Mt3...0/IMG_6739.JPG
مناسب للإفطار و العشاء و الطعم لذيذ

https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png



للتزين
ربع كوب سكر + قرفة

3و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 حليب كامل الدسم 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة كوب عين جمل مجروش خشن


https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png

امزجى المكونات الجافة مع بعض
(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و الحليب الكامل الدسم مع التقليب و اعجنىلغاية لما تتجانس العجينة

استمري لغاية لما تصير مطاطية
حطى العين جمل و الزبيب عليها
و اعجنيهم مع بعض

حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر
لمدة ساعة او ساعة و نصف

لما العجينة تخمر
رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه
اقسمى العجينة نصفين
و افرديهم بالنشابة (الشوبك)
قسمين متساوين
نضع على النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة التزين
و نحتفظ ب معلقتين عشان الآخر

افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول

هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة
و غطيها بالسولفان كويس
اتركيها تخمرمرة اخرى لمدة ساعة


سخنى الفرن 10 دقائق

حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق
حطى الرغيف عليها
و اخبزيها فى حرارة 180
لمدة 20 دقيقة
و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى
يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين

اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة



http://2.bp.blogspot.com/_asmWSF5Mt3...0/IMG_6744.JPG




https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png




(:3 لا حد يرد (:3


https://e.top4top.net/p_7200feua2.png

jehan1970 03-03-2018 08:59 AM

https://c.top4top.net/p_7204px770.png

https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png



ستيكى بانز

او
السينابون




http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-lg.jpg
https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png



العجينة


1/4 كوب ماء دافىء
1 ملعقة ك خميرة فورية
1/3 كوب سكر
3/4 كوب حليب
4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب
3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين
1 بشر برتقالة
1 1/4 ملعقة صغيرة ملح
4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل





الحشوة
1/2 كوب سكر بنى
1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة



التزين
4 معالق صغيرة عسل
3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة
1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن


https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png


العجينة
اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و اتركيها تتتفاعل 5 دقائق

اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى
لما يختلطوا كويس

اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى


العجينة رح تطلع ملزقة شوية
خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها وتريكها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان


لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق وخليها ترتاح 20 دقيقة


http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-1.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-2.jpg



الحشوة

اخلطى الزبدة السايحة مع القرفة مع السكر البنى

افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول
و قطعيها ترنشات كما بالصورة




http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-3.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-4.jpg
http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-5.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-6.jpg
اعملى مقدار التزين



سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار
صبى المزيج فى صينية خبز السينابون و اللى مدهونة جيدا بالزبدة
وزعيه على الصينية
و رشى عليه العين جمل المقطع

http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-7.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-8.jpg


كما بالصور رصى الترنشات العجينة فى الصينية وخليهم متلاصقين ببعض
غطيهم بالسوليفان منيح وخليهم طول الليل فى التلاجة


تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة
سخنى الفرن
و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر
و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم
خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة




http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-9.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-10.jpg
لا حد يرد
https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png





https://e.top4top.net/p_7200feua2.png

jehan1970 03-03-2018 09:07 AM

https://c.top4top.net/p_7204px770.png

http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif



https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png

بسكوت زبدة الفول السودانى


http://www.elise.com/recipes/photos/...cookie-web.jpg
https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png



المكونات
  • 1/2 كوب سكر
  • 1/2 كوب سكر بنى
  • 1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
  • 1/2 كوب زبدة فول سودانى
  • 1 بيضة
  • 1 1/4كوب دقيق
  • 3/4 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم (كربونة او بيكربوناتو)
  • 1/2 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
  • 1/4 ملعقة صغيرة ملح

https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png



اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان


اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى
امزجى المكونات الجافة مع بعض
و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر


كورى العجينة و لفيها بالسوليفان جيدا و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل




http://www.elise.com/recipes/photos/...r-cookie-2.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/...r-cookie-3.jpg


سخنى الفرن


كورى العجينة كور صغيرة
و افردى ورقة زبدة فى صينية


حطى الكور على مسافات
و شكليهم بالشوكة كما بالصور
اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة
لغاية ما تتحمر و تستوي
الكمية تكفى 24 قطعة تقريبا

https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png



لا حد يرد



https://e.top4top.net/p_7200feua2.png

jehan1970 03-03-2018 09:47 PM

https://c.top4top.net/p_7204px770.png

احدى الوصفات الأسترالية الشهيرة


http://2.bp.blogspot.com/_5hlzgDrDL8...008_12_102.jpg


https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png

¼ كوب دقيق
معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر

¾ كوب سكر بنى

2 معلقة صغيرة نسكافيه

او 2 ملعقة صغيرة قهوة

3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة

3 معالق مائدة كريمة لبانى

2 بيضة

100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة)

لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف

او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى



https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png


اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة

اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية مايصبح خليط متجانس

صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق

لمدة 35-40 دقيقة

و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب

و زينيها باللوز واتركيها ترتاح و تبرد


http://1.bp.blogspot.com/_5hlzgDrDL8...2008_12_11.jpg






https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.pnghttps://e.top4top.net/p_7200feua2.png

jehan1970 03-03-2018 09:54 PM

https://c.top4top.net/p_7204px770.png

http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif
https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png



البالميه


http://farm4.static.flickr.com/3355/...86a043822b.jpg


https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png

عجينة بف بيسترى
وتحطى 4 قطع جنب بعض و تدمجيهم مع بعض كما هو موضح بالصور

https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png

رشى سكر على السطح اللى بتشتغلى عليه
و بعدين افردى عليها العجينة

https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png





https://e.top4top.net/p_7200feua2.png


الساعة الآن 03:33 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

شات الشلة
Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
جميع الحقوق محفوظة لعيون العرب
2003 - 2011