الماسي| سهل موووت و طعمه بشهي/مجموعة وصفات https://c.top4top.net/p_7204px770.png http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif https://f.top4top.net/p_7201ysf83.png http://a.top4top.net/p_281wijv4.gif راقبت ما تصنعيه بصمت و احببته ق1 نوتي :ساحر: ان شاء الله في هذا الموضوع رح أنشر الكم مجموعة من الوصفات سهلة و صحية خفيفة و شهية بتمنى منكم متابعة الوصفات و تجريبها هه6هه6 https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png خبز الزبيب و القرفة http://1.bp.blogspot.com/_asmWSF5Mt3...0/IMG_6739.JPG مناسب للإفطار و العشاء و الطعم لذيذ https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png للتزين ربع كوب سكر + قرفة 3و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 حليب كامل الدسم 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة كوب عين جمل مجروش خشن https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و الحليب الكامل الدسم مع التقليب و اعجنىلغاية لما تتجانس العجينة استمري لغاية لما تصير مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم مع بعض حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعة و نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين نضع على النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة التزين و نحتفظ ب معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس اتركيها تخمرمرة اخرى لمدة ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة http://2.bp.blogspot.com/_asmWSF5Mt3...0/IMG_6744.JPG https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png (:3 لا حد يرد (:3 https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png ستيكى بانز او السينابون http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-lg.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png العجينة 1/4 كوب ماء دافىء 1 ملعقة ك خميرة فورية 1/3 كوب سكر 3/4 كوب حليب 4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب 3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين 1 بشر برتقالة 1 1/4 ملعقة صغيرة ملح 4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل الحشوة 1/2 كوب سكر بنى 1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة التزين 4 معالق صغيرة عسل 3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة 1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png العجينة اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و اتركيها تتتفاعل 5 دقائق اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى لما يختلطوا كويس اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى العجينة رح تطلع ملزقة شوية خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها وتريكها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق وخليها ترتاح 20 دقيقة http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-1.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-2.jpg الحشوة اخلطى الزبدة السايحة مع القرفة مع السكر البنى افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول و قطعيها ترنشات كما بالصورة http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-3.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-4.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-5.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-6.jpg اعملى مقدار التزين سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار صبى المزيج فى صينية خبز السينابون و اللى مدهونة جيدا بالزبدة وزعيه على الصينية و رشى عليه العين جمل المقطع http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-7.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-8.jpg كما بالصور رصى الترنشات العجينة فى الصينية وخليهم متلاصقين ببعض غطيهم بالسوليفان منيح وخليهم طول الليل فى التلاجة تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة سخنى الفرن و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-9.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/sticky-buns-10.jpg لا حد يرد https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png بسكوت زبدة الفول السودانى http://www.elise.com/recipes/photos/...cookie-web.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png المكونات
https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى امزجى المكونات الجافة مع بعض و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر كورى العجينة و لفيها بالسوليفان جيدا و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل http://www.elise.com/recipes/photos/...r-cookie-2.jpg http://www.elise.com/recipes/photos/...r-cookie-3.jpg سخنى الفرن كورى العجينة كور صغيرة و افردى ورقة زبدة فى صينية حطى الكور على مسافات و شكليهم بالشوكة كما بالصور اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة لغاية ما تتحمر و تستوي الكمية تكفى 24 قطعة تقريبا https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png لا حد يرد https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png احدى الوصفات الأسترالية الشهيرة http://2.bp.blogspot.com/_5hlzgDrDL8...008_12_102.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png ¼ كوب دقيق معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر ¾ كوب سكر بنى 2 معلقة صغيرة نسكافيه او 2 ملعقة صغيرة قهوة 3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة 3 معالق مائدة كريمة لبانى 2 بيضة 100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة) لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية مايصبح خليط متجانس صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق لمدة 35-40 دقيقة و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب و زينيها باللوز واتركيها ترتاح و تبرد http://1.bp.blogspot.com/_5hlzgDrDL8...2008_12_11.jpg https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.pnghttps://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif https://a.top4top.net/p_720tuqh74.png الدوناتس المخبوز و ليس المقلى http://www.101cookbooks.com/mt-stati...ddoughnuts.jpg https://b.top4top.net/p_7205lczp5.png 1و ثلث كوب حليب دافىء 2 و ربع معلقة صغيرة خميرة فورية 2 معلقة مائدة زبدة 2 بيضة 2/3 كوب سكر 5 كوب دقيق متعدد الإستعمالات معلقة صغيرة ملح للتزين 1/2 كوب زبدة سايحة سكر بودرة https://c.top4top.net/p_720k9fyv6.png نشطى الخميرة باضافة قليل من الحليب الدافىء لها مع رشة سكر و اتركيها تتفاعل و انتبهى انلا يكون الحليب شديد الحرارة 2) اضيفى معلقتين الزبدة لباقى الحليب و صبيهم فى بولة العجن و اضيفى الخميرة الممزوجة بالحليب اضيفى البيض ثم اضيفى الدقيق و الملح و اعجنى لغاية ماتتماسك العجينة كوريها على شكل كورة و ضعيها فى بولة مدهونة و غطيها واتريكيها ساعة تخمر بعد ساعة اضربى العجينة بايدك بالبوكس ضربة واحدة عشان تطلعى الهوا 4) افردى العجينة بسمك 1 و نصف سم و شكليها بقاطاعات البسكوت دوائر مفرغة ضعيهاعلى صوانى الخبز المفروشة بورق الزبدة و غطيها و اتركيها تخمر 45 دقيقة 5) اخبزيها فى فرن سابق التسحين لمدة 10 دقائق بعدين ندهنا بالزبدة بواسطة فرشاة ونرش عليها السكر البودرة https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
https://c.top4top.net/p_7204px770.png https://f.top4top.net/p_7201ysf83.png مرحبا بكل اعضاء و زوار القسم صباحكم / مسائكم سعادة يارب للطبخ فنونَ ممُيزه اليوم جبتلكم مجموعة من الوصفات السهلة https://forums.graaam.com/images/smi...raaam (56).gif واتمنى انكم تطبقوها و تخبروانا بابداعكم و كمان اتمنى انكم تستفيدو منها متل ما انا استفدت من وصفاتكم تسعدني مشاركتكم ويضئي القسم بتفاعلكم https://forums.graaam.com/images/smi...raaam (49).gif الرد و اللايك و التقيم https://d.top4top.net/p_7201s1rk7.png https://e.top4top.net/p_7200feua2.png |
.... السلام عليكم ورحمة الله وبركاته :يب2: ق1 طبعا مو نسيت حجزي :nop:<كذابة ضحك1 كحم اسعدني التنوع الي بموضوع ق1 ياخي شقد تفرحيني بمواضيعك يا فتاة :ناميا: :mam:ما بتحرمين القسم من نورك صح ؟؟ :nop:تقريبا كل الوصفات انا مو جربتها من قبل ص7 ق1 ايه والله مو مجربتهم :ناميا: الدونات لذيذة صح؟؟؟ :55: ق1 في العادة هيك اكلات اشتريها <ما تطبخ كثير ضحك1 <مصدوم5 مشرفة على اي اساس؟؟؟ -_- ياخي الي معي ما يفتحون نفسك لتعمل شيئ خليني ساكتة احسن وجبات لذيذة ومشهية مثل ما ذكرتي في العنوان صدق حبيتهم وان شاء الله اجربهم حتى التصميم جميل هذا تصميم دب ق1 ص7 في امان الله ق1 |
https://f.top4top.net/p_751qgvw43.gif منورة سيد انسان هه5 نوتي :ساحر: السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة ,, أخ الأطباق جوعتني جداً هههههه ,, الصراحة أبداع jehan1970 تصميم الخط الشرح البسيط ,, والموضوع هادئ ومتناسق وكأن كل الأمور سهل عملة جداً ,, ستيكى بانز ^ أكثر شيء شهاني من بين دول الأطباق الشهية والذيذة جداً ,, تستحقِ لايك + تقييم + الله يسعدك ويوفقك ,, ممتاز جداً , |
الساعة الآن 05:48 AM. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
شات الشلة
Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
جميع الحقوق محفوظة لعيون العرب
2003 - 2011