العيش السوري| الخبز السوري | خبز الصاج https://gulfupload.com/do.php?img=60137 [align=center][tabletext="width:900px;background-image:url(https://gulfupload.com/do.php?img=60170);"][cell="filter:;"][align=center] السلام عليكم و رحمه الله و بركاته يعتبر العيش السوري من ألذ و أشهى أنواع الخبز، يعرف أيضا بالعيش الشامي و عيش الشاورما و خبز الصاج المكونات: 2 كوب دقيق - 300 جرام 1 ملعقه صغيرة خميره فوريه - 6 جرام 1 ملعقه صغيره سكر - 6 جرام 1\4 ملعقه صغيره بيكينج باودر 2 ملعقه كبيره زيت و يفضل زيت زيتون 1\4 ملعقه ملح العجن: يمكن العجن بالماء الدافيء أو قليل من اللبن مضاف عليه الماء الطريقة: تخلط جميع المكونات الجافه يتم وضع الزيت يوضع الماء و يتم العجن لمده 10 دقائق حتى الحصول على عجينه متماسكه تغطى بالنايلون و تترك لمده ساعه حتى تختمر [shr7= في الجو البارد ده ممكن نشغل الفرن لمده 5 دقايق ندفيه و نقفله و نسيب العجينه فيه هتخمر بسرعه جدا.] ملاحظة[/shr7] بعد التخمر تقطع العجينه لكور متساويه (تصنع الكميه 6 كرات أي 6 أرغفه متوسطه الحجم) و تترك لترتاح لمده نصف ساعه. يتم تسخين "حله" توضع بالمقلوب على اكبر عين بالبوتاجاز -يعنى الجزء المفتوح من الحله يكون من تحت نحطها ع العين بالعكس- لمحاكاه وجود صاج تفرد الكرات حتى الحصول على دوائر رقيقه و توضع برفق على النار لمده دقيقه حتى ظهور فقاعات و تقلب على الوجه الاخر. يتم تسويه باقي الأرغفه بنفس الطريقه. [shr7=ممكن نجهز فوطه أو قطعه قماش نضيفه نحط فيها العيش بعد ما يستوي عشان نحافظ على طراوته]تكاية[/shr7] < الشيف حسن بقى يا تكاته يا حركاته هه5 [/align][/cell][/tabletext][/align]https://gulfupload.com/do.php?img=60139 |
السلام عليكم مره تانيه ق1 دي مشاركتي في مسابقه مطبخي هوايتي حبيت أقدم لكم العيش السوري لأنه سهل أوي و بيستخدم ف عمل ساندوتشات جميله أوي ق1 بشكر نفسي ع التصميم :55: أول مره أعمل موضوع بالشكل ده ^^"4 يا رب يكون الشرح مفيد و سهل ق1 |
السلام عليكم شكرا علي الموضوع الجميل :th: استفدت جدا و2 و2 و2 ان شاء الله هبقي اجرب انا وفتاة احلامي نعمل مع بعض عيش سوري :0: انا واثق انها بتعمل اكل جميل ما شاء الله عليها شكرا ليكي اوي يا فتاه احلامي ❤ |
ـ مكَاني ق1. |
الساعة الآن 03:57 PM. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
شات الشلة
Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
جميع الحقوق محفوظة لعيون العرب
2003 - 2011