عيون العرب - ملتقى العالم العربي

عيون العرب - ملتقى العالم العربي (https://www.3rbseyes.com/)
-   أطباق شهية (https://www.3rbseyes.com/forum39/)
-   -   الحَلْوى الفَرَنسِيَّة ◀ dessert français (https://www.3rbseyes.com/t542181.html)

S H A M 08-01-2017 05:51 PM

الحَلْوى الفَرَنسِيَّة ◀ dessert français
 
[align=center][tabletext="width:100%;background-image:url('http://store6.up-00.com/2017-08/150159401872261.png');"][cell="filter:;"][align=LEFT]
http://store6.up-00.com/2017-08/150159412026051.png

http://store6.up-00.com/2017-08/150159434240881.png

http://up.arabseyes.com/uploads2013/...0853601861.gif


هآي ~ قلب1

شخباركم يالربع ؟ قلب1

زينين ؟ قلب1

وحشتوني كتير ~ قلب1

واكيد انا وحشتكو (هههه ) رقص8

كتير حبيت هاد القسم ~ د3د3

لانو عن الأكل طبعآ قلب1


هههههه :okiko:

ورح اضل اشارك فيو قلب1

حتى الرمق الأخير~ رساله1

بعرف التصميم حلو عفكرآ ههههه قلب1

اه حلو ~ حد عندو اعتراض شي ؟ قلب1

المهم اليوم نورت هالقسم مشان انزل وصفات

لحلويات فرنسية ~

فرنسا فخمة بكلشي ~ قلب1

واكيد حلوياتها فخمة
~
قلب1 قلب1
تابعوني قلب1



http://store6.up-00.com/2017-08/15015950145181.png

يم يم رقص8رقص8


http://www.alrafi3.com/forum/uploade...madlin4uxj.jpg

من بين كل أنواع الحلوى الموجودة على القائمة، فإن كعكة المادلين هي الأبرز.

وهي عبارة عن حلوى صغيرة في الحجم على شكل صدفة، قلب1

وكما يقول روس جيلير، فهي أخف من الهواء عندما يتم خبزها بطريقة احترافية،

ويمكن رؤية تلك الكعكات في جميع أنحاء المدينة، قلب1

وهي مرصوصة خلف الزجاج في متاجر الحلويات.

قلب1

اما مقادير عمل هذه الحلوى فهي قلب1

كأسان دقيق
نصف كاس زيت
ثلاثة أرباع كسان سكر
3 بيضات
ملعقة صغيرة خميرة الحلوى
رشة ملح
ملعقة صغيرة فانيليا
5 ملاعق كبيرة حليب سائل
نص كاس ماء الاضافه عند الحاجه


ويتم تحضيرها بالطريقة ~
قلب1


نخلط جميع المقادير جيدآ

نضع اوراق مادلين في المول المخصص لمادلين

نسكب نص الخليط بالقوالب و بعدها نقوم بوضعها بالفرن من اسفل واعلى



نص الخليط الاخر نضع عليه مسحوق نسكويك
لعمل مادلين بالشكلاته



نفس الطريقه السابقه نسكب الخليط بالقوالب ونضعه بالفرن


و9و9و9

قلب1قلب1قلب1


http://store6.up-00.com/2017-08/150159588516491.png




أويلي قلب1


http://i.huffpost.com/gen/4477690/thumbs/o-2-570.jpg?2


إن تكلمنا بصورة تقليدية، قلب1

فإنه يعتبر الصورة الفاخِرة من فطيرة التفاح البسيطة، قلب1

ويتم تحضير تارت تاتان الآن باستخدام العديد من الفواكه

الأخرى مثل الكمثرى، والخوخ والسفرجل. قلب1

قلب1


ويحضر بالمكونات الاتية ~
قلب1



1 كوب سكر (200جرام)
عجينة باسترى او عجينة تارت (300 جرام)
5 م ك زبدة (75 جرام)
8 حبات تفاح اصفر/ ذهبى
قلب1قلب1

ويحضر بالطريقة التالية ~ قلب1

اول خطوة ح نقشر التفاح و نقطعه اربع و نشيل القلب

قلب1

و بعدين حنجيب طاسة او صينية
جدارها عالى و قطرها حوالى 25 سم
و ندهنها بالزبدة كويس فى كل مكان و
نخلى بالنا اننا حندخلها الفرن يعنى
ما يكونش ايديها خشب او حاجة ممكن تتاثر بالنار.

قلب1 قلب1

ونرش كمية السكر اللى
عندنا فوق الزبدة فى كل مكان
كده كويس و نسيب معانا
بس حوالى 3-4 معالق

قلب1 قلب1



و نبدأ نرص قطع التفاح داير
ما يدور


قلب1قلب1



و لما نخلص اول طبقة نرش
3-4 معالق السكر اللى شيلناهم
قبل كده على التفاح و نبدأ نرص الطبقة
التانية بالعكس يعنى قلب التفاح
المرة دى يبقى لتحت كده

قلب1 قلب1



بعد كده نفتح عليها نار

عالية و نسيب السكر و الزبدة

يكونوا كراميل فى القاع لمدة

حوالى 10-15 دقيقة

و نختبر الكراميل عن طريق اننا

نشيل قطعة تفاح و ندخل السكينة

فى القاع و نشوف لون الكراميل
احنا عايزينه يبقى لونه ذهبى
بس مش غامق


و بعدين حنشيل الصينية من
على النار و نسيبها تبرد شوية
و فى الفترة دى حنفتح الفرن
على درجة حرارة 220 (عالى)
و حنفرد العجينة بتاعتنا
المفروض قطر العجينة يبقى اكبر من
قطر الصينية بحوالى 1 سم
و بعدين نشيلها على النشابة و
نغطى بيها الصينية كده

قلب1قلب1

و نبدأ بالراحة ندخل الحروف بتاعت
العجينة حوالين التفاح و نغطيها
كويس بس نخلى بالنا علشان ما
نتلسعش من الكراميل
قلب1 قلب1


و ندخلها الفرن على درجة حرارة

220 لمدة 15 دقيقة و بعدين نقلل

درجة الحرارة ل 180 لمدة 15 دقيقة كمان

و بعدين نطلعها و نجيب حاجة مسطحة -

صينية تقديم مثلاً- بس تكون اكبر من

الصينية بتاعتنا و نحطها على الصينية

من فوق كويس و نمسك الاتنين كويس

مع بعض و نقلبها بسرعة و طبعا لازم

نكون لابسين جوانتى او

ماسكينهم بفوطة كويس

و بعدين نشيل الصينية و لو لقينا قطع

تفاح لازقة فى القاع نشيلها بالراحة

و نرجعها مكانها على التارت

و مهم جدا اننا نقلبها اول مانطلعها من

الفرن علشان لو بردت و هى فى

الصينية الكراميل اللى فى القاع حيمسك

و مش حينفع نقلبها

قلب1 قلب1


يمي ~ قلب1


http://i.huffpost.com/gen/4477692/thumbs/o-3-570.jpg?1



المقادير:

نصف كجم دقيق
نصف كجم زبد
ملح
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة خل أو ليمون
صفار بيضة
ربع كوب زيت
نصف كوب ماء
مقادير الكريم باتسري

سكر حسب الرغبة
3أكياس فانيليا
نصف كوب حليب
ملح
صفار 5 بيضات
ملعقة زبد كبيرة
3ملاعق كبيرة دقيق



قلب1قلب1


الطريقة:
  1. ضعي الدقيق وأضيف الملح والسكر والزبد والخل والماء
  2. اعجني الخليط إلى أن يصير متماسكًا
  3. غطي العجين بنايلون لربع ساعة في الثلاجة
  4. افردي العجين على الرخامة بعد رشها بالدقيق
  5. ضعي الزبد على الجوانب ثم اجمعي العجينة المفرودة
  6. ضعيها في الثلاجة مرة ثانية لربع ساعة
  7. كرري العملية 3 مرات على الأقل
  8. أخيرًا افرديها وقطعيها مستطيلات ثم اثقبيها بالشوكة
  9. حتى لا تنتفخ في الفرن
  10. ضعيها في الفرن ثم أخرجيها رقائق
*طريقة الحشو بكريمة الباتسري والتزيين بمربى أو سكر بودرة

أو شوكولاتة سائلة على أعلى كل قطعة
  1. قومي بغلي الحليب مع الفانيليا والملح ثم أضيفي الزبد
  2. بعد رفع الإناء من على النار وبعدها بقية المقادير
  3. وتقلب فورًا إلى أن تتماسك



وصحة وهنا قلب1 قلب1


انشالله تكون الوصفات عجبتكم ~

والصور كمان ...

ما بدي احكي اديش تعبني التنسيق ~

بس كلو فدا الجمال ~

لا تنسوني من التقييم والاعجاب وصالح الدعاء هههه ~


دمتم سالمين اخوتي قلب1

قلب1قلب1قلب1قلب1


[/align][/cell][/tabletext][/align]

K O T O R I 08-01-2017 08:24 PM

https://d.top4top.net/p_540n7uld5.gif[ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:100%;background-image:url('https://a.top4top.net/p_540q1ks87.png');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]

[cc=قبل قليل]
حجز ق1
[/cc]

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيفك عزيزتى ق1 ، ان شاء الله بخير وما تشتكى من شىء

عجبنى موضوعك يا بنت عن الحلوى الفرنسية يعنى جميل هع1 ق1

بداية العنوانجميل جدا ق2 احلى شىء انه فيه انجلش وعربى هه5احسه فخم هه3

اما التصميم فرائع لاحظت انكتحسنت كتير عن الاول ق1 هه5

والوصفات جميلة جدا واحلى شىء انك اختارتى الحلويات و2 ق2

اتمنى أن تستمرى بابداععك وتألقك و1 ق1

تقبلى مرورى وآسفة على ردى القصير :55: و1

جارى اللايك والتقييم ق1

فى أمان الله و3

[/ALIGN]
[/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]https://f.top4top.net/p_540w7v736.png

Sarah Chan 08-02-2017 03:59 PM

يبدو لذيذا شكرا على هذا

يوشي كن 08-05-2017 05:04 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انا سعيد لانك عرفتنا بهذه الحلويات الفرنسية :okiko:
هذه الاصناف تباع في المخابز عندنا أي3أي3
مثل المادلين نحن نطلق عليه مادلان
والميل فاي نطلق عليه الميفاي اختصار اسم
صراحة انا لا احب الميل فاي لان طبقات عجينته رقيقة لكن تحب الكريمة الخاصة به
كما انهم يستعملون لصنعه زبدة خاصة
اما المادلين فانا احبه كثيرا كثيرا خصوصا اذا كان في داخله مربى
تستطيع تزيينه بحبات الشوكولا او بالفول السوداني
اما تارت تاتان
لم اجربها لكنها تبدو لذيذة = يجري ليخبر امه ركض1ركض1
المهم شكرا لك للموضوع الرائع :يب2::يب2:

أميرة اليرموك 09-21-2017 05:46 PM

مممممممم شي يذهب العقل ههههه ♥


الساعة الآن 04:29 AM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

شات الشلة
Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
جميع الحقوق محفوظة لعيون العرب
2003 - 2011